Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9406
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2018
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4024
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 577
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 285
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 415
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9406
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2018
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4024
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 577
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 285
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 415
Składniki
Zoltka oddzielic od bialek. Make gryczana wymieszac z pszenna. Drozdze rozprowadzic w cieplym mleku i wymieszac z plynnym maslem, sola i obiema makami. Przykryc, odstawic w cieple miejsce na okolo 30 minut. Gdy ciasto zwiekszy swoja objetosc , polaczyc z zoltkami. Bialka ubic ze szczypta soli na sztywna piane. Delikatnie wymieszac z ciastem. Troche tluszczu rozgrzac na patelni i nakladac lyzka ciasto. Smazyc bliny na zloty kolor.