Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz zarówno pysznej, jak i zdrowej alternatywy dla słodkich przekąs...
Odsłon: 137
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 59
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 63
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 56
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 94
Jeśli szukasz zarówno pysznej, jak i zdrowej alternatywy dla słodkich przekąs...
Odsłon: 137
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 59
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 63
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 56
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 94
Składniki
Zoltka oddzielic od bialek. Make gryczana wymieszac z pszenna. Drozdze rozprowadzic w cieplym mleku i wymieszac z plynnym maslem, sola i obiema makami. Przykryc, odstawic w cieple miejsce na okolo 30 minut. Gdy ciasto zwiekszy swoja objetosc , polaczyc z zoltkami. Bialka ubic ze szczypta soli na sztywna piane. Delikatnie wymieszac z ciastem. Troche tluszczu rozgrzac na patelni i nakladac lyzka ciasto. Smazyc bliny na zloty kolor.