Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MALE PLACUSZKI
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 44
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 369
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 44
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 369
Składniki
Zoltka oddzielic od bialek. Make gryczana wymieszac z pszenna. Drozdze rozprowadzic w cieplym mleku i wymieszac z plynnym maslem, sola i obiema makami. Przykryc, odstawic w cieple miejsce na okolo 30 minut. Gdy ciasto zwiekszy swoja objetosc , polaczyc z zoltkami. Bialka ubic ze szczypta soli na sztywna piane. Delikatnie wymieszac z ciastem. Troche tluszczu rozgrzac na patelni i nakladac lyzka ciasto. Smazyc bliny na zloty kolor.