Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 157
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 85
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 157
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 85
Składniki
Zoltka oddzielic od bialek. Make gryczana wymieszac z pszenna. Drozdze rozprowadzic w cieplym mleku i wymieszac z plynnym maslem, sola i obiema makami. Przykryc, odstawic w cieple miejsce na okolo 30 minut. Gdy ciasto zwiekszy swoja objetosc , polaczyc z zoltkami. Bialka ubic ze szczypta soli na sztywna piane. Delikatnie wymieszac z ciastem. Troche tluszczu rozgrzac na patelni i nakladac lyzka ciasto. Smazyc bliny na zloty kolor.