Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11253
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11798
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1619
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11253
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11798
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1619
Składniki
ugotuj brokuł (najlepiej na parze) al dente
potraktuj przeciśniętym przez praskę czosnkiem
żurawinę zalej gorącą wodę, namocz chwilę
pomidory pokrój w cienkie paski
orzechy (lekko podrobione) przesmaż na suchej patelni
wymieszaj składniki (delikatnie)
zrób sos czosnkowy z jogurtu, majonezu i czosnku + przyprawy, polej na sałatkę
na wierzch rozłóż pokrojony na kostkę ser (wersja z ananasem - słodsza, wersja z gorgonzolą - "wytrawna")
można udekorować rukolą, roszponką a najlepiej kiełkami słonecznika