Do góry

Przekąski Przepis na:

Chilie

Chilie

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 14

Dodano:

Odsłon: 676

Łatwa, lekka i przyjemna

Składniki

  • czerwona papryka, 4 szt.
  • cebula(duże), 3szt.
  • FASOLKA CZERWONA KONSERWOWA, 2 puszki
  • mieso mielono, 0,5kg
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • pieprz cayenne (chilie), odrobine żeby nie było zbyt ostre
  • koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Chilie

Przygotowanie

  1. Wkładamy mięso do garnk i je opiekamy aż do białości, następnie wrzucamy pokrojoną cebulę i czekamy az zmięknie, później wrzucamy paprykę i również czekamy aż zmięknie następnie solimy i pieprzymy oraz dodajemy fasolke , na końcu pieprz cayenne i koncenrat pomidorowy żeby zabarwic

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Chilie

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 21 września 2009 musze powiedziec ze chilli con carne to akurat do lekkich potraw nie nalezy :) ale jest smakowite!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń