Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 582
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 8698
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 582
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 8698
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 58
Składniki
Banany obieramy ze skórki i kroimy w plasterki grubości ok. centymentra. Wrzucamy je do miski z lodowatą wodą z dodatkiem soli i kostek lodu. Po upływie ok. pół godziny wyjmujemy i delikatnie osuszamy. Wrzucamy do mocno rozgrzanego oleju i smażymy jak pączki. Odsączamy papierowym ręcznikiem.