Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 526
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 526
Składniki
Ziemniaki obieram. Kroję w cienkie plasterki, ewentualnie ścieram na mandolinie. Pokrojone ziemniaki wkładam do miski z zimną wodą. Po 5 min. odsączam ziemniaki z wody W garnku rozgrzewam olej. Wrzucam ziemniaki. Smażę do zarumienienia. Wyciągam na ręcznik papierowy. Posypuje solą i papryką. Takie chipsy to super alternatywa dla chipsów kupionych w sklepie. Smacznego!