Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1092
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 119
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 144
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 157
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1092
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 119
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 144
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 157
Składniki
Ziemniaki obieram. Kroję w cienkie plasterki, ewentualnie ścieram na mandolinie. Pokrojone ziemniaki wkładam do miski z zimną wodą. Po 5 min. odsączam ziemniaki z wody W garnku rozgrzewam olej. Wrzucam ziemniaki. Smażę do zarumienienia. Wyciągam na ręcznik papierowy. Posypuje solą i papryką. Takie chipsy to super alternatywa dla chipsów kupionych w sklepie. Smacznego!