Do góry

Przekąski Przepis na:

Chłodnik pomidorowy

Chłodnik pomidorowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 336

Dodano:

Odsłon: 1687

Bez gotowania. Sprawdza się i jako zupa i jako warzywny koktajl

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę upiec w piekarniku do momentu, aż skórka zacznie się przypalać, marszczyć i odzielać od miąższu. Wsadzić ją na chwilę do woreczka foliowego, żeby się zaparzyła a nastęonie obrać. Pomidory sparzyć i również obrać ze skórki. Warzywa pokroić w małą kostkę (cebulkę bez szczypiorku - no chyba, że się lubi baardzo cebulowo). Wszystkie składniki (poza jogurtem) rozmiksować, dodać jogurt, powtórnie zmiksować, doprawić. Podawać posypaną świeżymi ziołami wedle upodobań (szczypiorek, pietruszka koperek,...)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń