Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez gotowania. Sprawdza się i jako zupa i jako warzywny koktajl
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 740
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 740
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Paprykę upiec w piekarniku do momentu, aż skórka zacznie się przypalać, marszczyć i odzielać od miąższu. Wsadzić ją na chwilę do woreczka foliowego, żeby się zaparzyła a nastęonie obrać. Pomidory sparzyć i również obrać ze skórki. Warzywa pokroić w małą kostkę (cebulkę bez szczypiorku - no chyba, że się lubi baardzo cebulowo). Wszystkie składniki (poza jogurtem) rozmiksować, dodać jogurt, powtórnie zmiksować, doprawić. Podawać posypaną świeżymi ziołami wedle upodobań (szczypiorek, pietruszka koperek,...)