Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez gotowania. Sprawdza się i jako zupa i jako warzywny koktajl
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5615
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 504
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5615
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 504
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Paprykę upiec w piekarniku do momentu, aż skórka zacznie się przypalać, marszczyć i odzielać od miąższu. Wsadzić ją na chwilę do woreczka foliowego, żeby się zaparzyła a nastęonie obrać. Pomidory sparzyć i również obrać ze skórki. Warzywa pokroić w małą kostkę (cebulkę bez szczypiorku - no chyba, że się lubi baardzo cebulowo). Wszystkie składniki (poza jogurtem) rozmiksować, dodać jogurt, powtórnie zmiksować, doprawić. Podawać posypaną świeżymi ziołami wedle upodobań (szczypiorek, pietruszka koperek,...)