Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad i goni Cię czas? To jest idealne danie dla Ciebie. Szybkie, smaczne i proste w przygotowaniu.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 203
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 2388
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 304
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29188
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 203
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 2388
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 304
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29188
Składniki
W pierwszej kolejności doprawiamy mięso mielone solą i pieprzem i formujemy płaskie kotlety. Przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Kroimy cebulę w krążki i na patelni po smażeniu kotletów podsmażamy również cebulę.
Musimy przekroić bułki na pół. Układamy na blasze i jedną stronę z każdej bułki smarujemy musztardą. Następnie na musztardę układamy po plasterku sera i tak przygotowane bułki wstawiamy do, rozgrzanego do 100 stopni, piekarnika na 2 minuty.
Po wyjęciu blachy z piekarnika na bułki układamy kolejno: kotlet, cebulę sałatę i pomidora. Polewamy ketchupem wedle uznania i całość przykrywamy drugą połówką bułki. Życzę Smacznego :)