Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad i goni Cię czas? To jest idealne danie dla Ciebie. Szybkie, smaczne i proste w przygotowaniu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8943
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10545
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8943
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10545
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
W pierwszej kolejności doprawiamy mięso mielone solą i pieprzem i formujemy płaskie kotlety. Przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Kroimy cebulę w krążki i na patelni po smażeniu kotletów podsmażamy również cebulę.
Musimy przekroić bułki na pół. Układamy na blasze i jedną stronę z każdej bułki smarujemy musztardą. Następnie na musztardę układamy po plasterku sera i tak przygotowane bułki wstawiamy do, rozgrzanego do 100 stopni, piekarnika na 2 minuty.
Po wyjęciu blachy z piekarnika na bułki układamy kolejno: kotlet, cebulę sałatę i pomidora. Polewamy ketchupem wedle uznania i całość przykrywamy drugą połówką bułki. Życzę Smacznego :)