Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele sie mówi o tym, jak nasza dieta uboga w błonnik może powodować nieprzyjemne dolegliwości z rakiem jelita grubego wliczając. Przepis jest pomysłem moim by uzupełniać dzienną dawkę błonnika pokarmowego w sposób łatwy i całkiem przyjemny - zależy od poczucia smaku. Ciastka można przegryzać miedzy lub w czasie posilków w ciągu dnia, w pracy, na spacerze, gdziekolwiek. Są proste i tanie w przygotowaniu. Zgodne z zaleceniami diety rozdzielnej.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 265
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 265
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Otręby (błonnik około 40 %) wsypać do miski razem z drobno pokrojonymi daktylami, przyprawani i słodzikiem. Wymieszać. Dodać banana i miękkie masło, widelcem wgnieść w suche produkty do uzyskania plastycznej masy.
Z masy formowac kształty ciastek wg gustu, wyobraźni. im cieńsze tym bardziej twarde bedą po upieczeniu. Z wierzchu opsypać dodatkowo otrębami. (Można walkiem rozwałkowac do wybranej grubosći i wycinać kształty foremkami.)
Piec czy może raczej suszyć w piekarniku przez około pół godziny (w zalezności od wybranej grubości ciastek) w temperaturze około 100 stopni C.