Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 362
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5573
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 255
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 362
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5573
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 255
Składniki
Ciasto francuskie rozmrozić pokroić na kwadraciki. Na patelni podsmażyć czerwoną cebulkę, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię, a po chwili pokrojone pomidory. Doprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano.Chwilę podusić. Zdjąć z ognia dodać drobno pokrojone oliwki.
Na kwadraciki układać gotowy farsz, a na farsz mozarellę. Formować "paczuszki". Posmarować wierzch ciasta żółtkiem. Piec ok. 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.