Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto francuskie we włoskim stylu

Ciasto francuskie we włoskim stylu

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 96

Dodano:

Odsłon: 21285

Pycha :)

Składniki

  • ciasto francuskie, 4 płaty
  • cukinia, 1 mała
  • pomidory, 2 duże
  • cebula czerwona, 1 mała
  • czarne oliwki, kilka sztuk
  • ser mozarella w kuleczkach w zalewie, paczka
  • pieprz czarny i cayene, bazylia, oregano, sól
  • żółtko, 1
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto francuskie we włoskim stylu

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozmrozić pokroić na kwadraciki. Na patelni podsmażyć czerwoną cebulkę, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię, a po chwili pokrojone pomidory. Doprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano.Chwilę podusić. Zdjąć z ognia dodać drobno pokrojone oliwki.

  2. Na kwadraciki układać gotowy farsz, a na farsz mozarellę. Formować "paczuszki". Posmarować wierzch ciasta żółtkiem. Piec ok. 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń