Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto francuskie z masłem czosnkowym i serem

Ciasto francuskie z masłem czosnkowym i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 66

Smaczna przekąska dla kilku osób :)

Składniki

  • ciasto francuskie: ok. 300g
  • masło: 1/4 kostki
  • czosnek: 2 ząbki
  • zioła prowansalskie
  • ser: 4 plastry
  • jajko
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto francuskie z masłem czosnkowym i serem

Przygotowanie

  1. Weź miękkie masło i rozgnieć je widelcem. Następnie wyciśnij do niego czosnek i przypraw ziołami prowansalskimi.

  2. Rozłóż ciasto francuskie. Na każdą kopertę dajemy czubatą łyżeczkę masła czosnkowego i ser.

  3. Gdy złożysz koperty roztrzep jajko i posmaruj nim ciasto francuskie.
    Nagrzej piekarnik do 200 C i piecz 15-20 minut.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń