Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają specyficzny smak i nie są tak tuczące jak te tradycyjnie przygotowywane. W zalezności od ilości użytego tłuszczu- mi w 100g wyszło około 200 kcal.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 85
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 493
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 85
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 493
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć. Pokroić jak na frytki i wrzucić do zimnej wody na chwilkę. Następnie odsączyć i oprószyć przyprawą do ziemniaków np. Prymat. Można dodatkowo frytki obtoczyć w ziołach: pietruszce, koperku, bazylii. Rozgrzać patelnię teflonową z olejem i wrzucić frytki obtoczone w przyprawie i ziołach. Smażyć aż uzyskają złoty kolor.