Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają specyficzny smak i nie są tak tuczące jak te tradycyjnie przygotowywane. W zalezności od ilości użytego tłuszczu- mi w 100g wyszło około 200 kcal.
pierś z plastrami chorzio i mocarella warzywa ryz
Odsłon: 27
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 1065
Przepis dnia
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 80
pierś z plastrami chorzio i mocarella warzywa ryz
Odsłon: 27
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 1065
Przepis dnia
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 80
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć. Pokroić jak na frytki i wrzucić do zimnej wody na chwilkę. Następnie odsączyć i oprószyć przyprawą do ziemniaków np. Prymat. Można dodatkowo frytki obtoczyć w ziołach: pietruszce, koperku, bazylii. Rozgrzać patelnię teflonową z olejem i wrzucić frytki obtoczone w przyprawie i ziołach. Smażyć aż uzyskają złoty kolor.