Do góry

Przekąski Przepis na:

galaretka z policzków wieprzowych

galaretka z policzków wieprzowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 16

Dodano:

Odsłon: 1435

policzki wieprzowe są do kupienia w sieci Biedronka, jest to bardzo delikatne i smaczne mięsko

Składniki

  • 1 opakowanie policzków( 5-6 sztuk)
  • 1 włoszczyzna rosołowa
  • 750 ml wody
  • 4 płaskie łyżeczki żelatyny (Winiary do mięs i deserów)
  • sól, pieprz,
  • dodatkowo jak ktoś lubi : 1/4 łyżeczki kurkumy, 1/4 łyżeczki imbiru oraz ciut pieprzu cayan
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Opłukane policzki zalałam wrzącą wodą , dodałam umyte i obrane warzywa jak do rosołu oraz sól i pieprz do smaku, gotowałam 1 godzinę.
    Policzki okazały się bardzo delikatnym i smacznym mięskiem.
    Dla atrakcyjności smaku galarety dodałam przyprawy z ostatniej pozycji.

    Do przecedzonego i lekko wystudzonego wywaru dodałam żelatynę dokładnie mieszając do rozpuszczenia, nastęnie włożyłam pokrojone drobno mięso , dopropwadziłam do wrzenia i zdjęłam z ognia.

    można rozlać do małych salaterek lub do jednej dużej, przybrać według uznania

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń