Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gazpacho w niecodziennym wydaniu
Sparzyć gorącą wodą migdały, aby łatwiej je było obrać. Włożyć je do moździerza wraz z obranymi ząbkami czosnku i szczyptą soli.
Zmiażdżyć do uzyskania lekkiej masy.
Zmoczyć miąższ chleba, obsuszyć i dodać do masy. Miażdżyć wszystkie składniki dotąd, aż dobrze się zmieszają. Dolewać po trochu oliwy, miażdżąc do momentu otrzymania masy o konsystencji podobnej do majonezu. Dodać ocet winny.
Wlać do miseczek na gazpacho i powoli dolać zimnej wody. Podawać bardzo zimne, ale nie dodawać lodu. Do przystrojenia można wykorzystać rodzynki i jabłko pokrojone w kostki.
Po gazpacho tradycyjnym (czerwonym) oraz gazpacho z buraków, czas na kolejny...
Odsłon: 710
Gazpacho pochodzi z Hiszpanii, gdzie jest bardzo ciepło. Dlatego zupy na zimn...
Odsłon: 1510
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10569
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 407
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 132
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10569
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 407
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 132
Składniki
Sparzyć gorącą wodą migdały, aby łatwiej je było obrać. Włożyć je do moździerza wraz z obranymi ząbkami czosnku i szczyptą soli. Zmiażdżyć do uzyskania lekkiej masy.
Zmoczyć miąższ chleba, obsuszyć i dodać do masy. Miażdżyć wszystkie składniki dotąd, aż dobrze się zmieszają. Dolewać po trochu oliwy, miażdżąc do momentu otrzymania masy o konsystencji podobnej do majonezu. Dodać ocet winny.
Wlać do miseczek na gazpacho i powoli dolać zimnej wody. Podawać bardzo zimne, ale nie dodawać lodu. Do przystrojenia można wykorzystać rodzynki i jabłko pokrojone w kostki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
roladki z szynki
Przekąski
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przekąski
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Przekąski
Smażone kwiaty z cukinii
roladki z szynki
Przekąski na imprezę to nieodłączna część każdej zabawy. W trakcie imprez naj...
Odsłon: 16
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przepyszne i slodziutkie placuszki bez cukru
Odsłon: 21