Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gazpacho w niecodziennym wydaniu
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1926
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1926
Składniki
Sparzyć gorącą wodą migdały, aby łatwiej je było obrać. Włożyć je do moździerza wraz z obranymi ząbkami czosnku i szczyptą soli. Zmiażdżyć do uzyskania lekkiej masy.
Zmoczyć miąższ chleba, obsuszyć i dodać do masy. Miażdżyć wszystkie składniki dotąd, aż dobrze się zmieszają. Dolewać po trochu oliwy, miażdżąc do momentu otrzymania masy o konsystencji podobnej do majonezu. Dodać ocet winny.
Wlać do miseczek na gazpacho i powoli dolać zimnej wody. Podawać bardzo zimne, ale nie dodawać lodu. Do przystrojenia można wykorzystać rodzynki i jabłko pokrojone w kostki.