Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1907
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3136
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1221
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1981
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1907
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3136
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1221
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1981
Składniki
Dokładnie umyj jabłka, pomarańczę sparz. Pokrój owoce w łodeczki, usuń nasiona, pestki i ogonki. Ułóż je skórką do dołu w naczyniu do gotowania na parze. Ugotuj wodę w garnku, postaw na nim naczynie i gotuj owoce pod przykryciem ok. 6 min. Podawaj na gorąco, polej miodem, posyp cynamonem. SMACZNEGO !!!