Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne a zarazem kolorowe danie, pelne finezji.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1208
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5734
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18306
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1208
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5734
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18306
Składniki
Kapuste umyc, drobno pokroic. Gotowac piec minut w malej ilosci osolonej wody,osaczyc.
Szalotki obrac,pokroic w kostke.Dusic na masle razem z kminkiem. Dodac kapuste i smietane, przyprawic galka muszkatolowa,sola i pieprzem. Polaczyc z polowa sera.
Kromki chleba podpiec z obu stron na zlotobrazowy kolor (w tosterze lub na grillu). Rozlozyc na nich kapuste, posypac reszta sera. Wstawic na 5 minut do piekarnika.
Boczek podpiec z jednej strony na chrupiaco. Po plasterku boczku ulozyc na kazdej kromce chleba. Posypac szczypiorkiem.(ja posypalam pietruszka i nie dodalam boczku)