Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne a zarazem kolorowe danie, pelne finezji.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6134
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9105
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8612
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6134
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9105
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8612
Składniki
Kapuste umyc, drobno pokroic. Gotowac piec minut w malej ilosci osolonej wody,osaczyc.
Szalotki obrac,pokroic w kostke.Dusic na masle razem z kminkiem. Dodac kapuste i smietane, przyprawic galka muszkatolowa,sola i pieprzem. Polaczyc z polowa sera.
Kromki chleba podpiec z obu stron na zlotobrazowy kolor (w tosterze lub na grillu). Rozlozyc na nich kapuste, posypac reszta sera. Wstawic na 5 minut do piekarnika.
Boczek podpiec z jednej strony na chrupiaco. Po plasterku boczku ulozyc na kazdej kromce chleba. Posypac szczypiorkiem.(ja posypalam pietruszka i nie dodalam boczku)