Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 125
Dodano: 30.01.2010
Odsłon: 1298
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Kapuste umyc, drobno pokroic. Gotowac piec minut w malej ilosci osolonej wody,osaczyc.
Szalotki obrac,pokroic w kostke.Dusic na masle razem z kminkiem. Dodac kapuste i smietane, przyprawic galka muszkatolowa,sola i pieprzem. Polaczyc z polowa sera.
Kromki chleba podpiec z obu stron na zlotobrazowy kolor (w tosterze lub na grillu). Rozlozyc na nich kapuste, posypac reszta sera. Wstawic na 5 minut do piekarnika.
Boczek podpiec z jednej strony na chrupiaco. Po plasterku boczku ulozyc na kazdej kromce chleba. Posypac szczypiorkiem.(ja posypalam pietruszka i nie dodalam boczku)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Malwa55 24 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Tylko gdzie ta finezja.0 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 24 maja 2010Zgłoś do usunięcia
A to ciekawe - grzanki z kapustą - do wypróbowania :)7 Kto głosował? | Odpowiedz

evajuchniewicz 30 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Postaram sie dodac zdjecia jak najszybciej:)))))))))))7 Kto głosował? | Odpowiedz