Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę mniejsza bomba kaloryczna, niż ta z Mc ;)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1124
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1124
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
Składniki
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, mąką połowa drobno posiekanej cebuli i mąką, przyprawiamy solą i pieprzem, formujemy na "płaskie kotleciki" typu stek do hamburgera i smażymy na patelni bądź pieczemy na grillu.
Bułkę opiekamy w opiekaczu, kombiwarze lub grillu, żeby była ciepła i chrupka, Pomidora, ogórka kroimy w plastry cebulę na drobno, ser żółty można zetrzeć lub wrzucić w plasterkach. Na bułkę układamy mięsko, troszkę sałaty, pomidora, ogórka polewamy sosami, posypujemy kukurydzą i serem, kolejność w sumie obojętna jak widać na zdjęciu, byle było smacznie