Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekąska w okresie wielkanocny i nie tylko ;-)
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 782
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 78
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 782
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 78
Składniki
Ugotuj wszystkie jaja na twardo.
Po ostudzeniu, obierz jaja i przekrój na połówki. Wyjmij żółtka nie uszkadzając białek, które później będziemy faszerować.
Ser zetrzyj na drobnych oczkach. Szynkę posiekaj bardzo, bardzo drobno.
Rozdrobnij żółtka widelcem w głębokim naczyniu. Dodaj do nich starty ser i posiekaną szynkę. Do tak powstałej masy dodaj majonez, oraz odrobinę chrzanu śmietankowego. Utrzyj wszystkie składniki razem. Na koniec dodaj szczyptę pieprzu.
Przygotowaną masą wypełnij białka jaj.
Na koniec można przyozdobić potrawę majonezem oraz szczypiorkiem. SMACZNEGO :-)