Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekąska w okresie wielkanocny i nie tylko ;-)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2070
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2070
Składniki
Ugotuj wszystkie jaja na twardo.
Po ostudzeniu, obierz jaja i przekrój na połówki. Wyjmij żółtka nie uszkadzając białek, które później będziemy faszerować.
Ser zetrzyj na drobnych oczkach. Szynkę posiekaj bardzo, bardzo drobno.
Rozdrobnij żółtka widelcem w głębokim naczyniu. Dodaj do nich starty ser i posiekaną szynkę. Do tak powstałej masy dodaj majonez, oraz odrobinę chrzanu śmietankowego. Utrzyj wszystkie składniki razem. Na koniec dodaj szczyptę pieprzu.
Przygotowaną masą wypełnij białka jaj.
Na koniec można przyozdobić potrawę majonezem oraz szczypiorkiem. SMACZNEGO :-)