Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli deser idealny na długie, powakacyjne wieczory. Przygotujesz go szybko i niewielkim kosztem. Słodkie muffinki świetnie komponują się z kawą albo gorącą herbatą.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1639
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1410
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1432
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1547
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1639
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1410
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1432
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1547
Składniki
Jak przygotować ciasto? Wszystkie suche składniki mieszamy w misce razem z kawałkami pokrojonej lub startej wcześniej czekolady. Dorzucamy żurawinę.
Roztopione masło, jajko i mleko wlewamy do drugiej miski i dokładnie mieszamy.
Łączymy mokre i suche składniki – pamiętajmy, żeby nie mieszać ich zbyt mocno. Delikatne połączenie składników sprawi, że muffinki idealnie wyrosną.
Ciasto powinniśmy powkładać do specjalnych papilotek – foremek, w których upieką się nasze słodkości. Tradycyjne papilotki możemy jednak zastąpić zwykłym papierem do pieczenia – wystarczy powycinać z niego kwadraty i odpowiednio uformować, a następnie wlać do nich ciasto (trwały papier do pieczenia, który nie podrze się w trakcie formowania, posiada w swojej ofercie m.in. marka Jan Niezbędny).
Muffinki wkładamy na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do maksymalnie 200 stopni.