Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kapuste jadał mój dziadek i mam ten przepis w spadku po nim:)))
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 226
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1577
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3497
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27818
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 226
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1577
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3497
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27818
Składniki
Szatkuję głowkę kapusty. Wrzucam na odrobine plany lub innego tłuszczu. Podlewam delikatnie wodą i przykrywam by się powoli dusiła. Marchewkę kroję w plasterki i dodaję do kapusty.
Koper drobno szatkuję. Jak kapusta będzie już średnio- miękka dodaję koper, 2 łyzki octu (ilośc zależy od tego jak winną lubimy) i delikatnie przyprawiam.
Jak kapusta będzie miękka dodaję opakowanie śmietany l(ub więcej to zależy od wielkości kapusty) i jeszcze przez jakieś 5-10 minut duszę bez przykrywki by śmietana odparowała. Przyprawiam do smaku. Smacznego