Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kapuste jadał mój dziadek i mam ten przepis w spadku po nim:)))
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3843
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1326
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3843
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1326
Składniki
Szatkuję głowkę kapusty. Wrzucam na odrobine plany lub innego tłuszczu. Podlewam delikatnie wodą i przykrywam by się powoli dusiła. Marchewkę kroję w plasterki i dodaję do kapusty.
Koper drobno szatkuję. Jak kapusta będzie już średnio- miękka dodaję koper, 2 łyzki octu (ilośc zależy od tego jak winną lubimy) i delikatnie przyprawiam.
Jak kapusta będzie miękka dodaję opakowanie śmietany l(ub więcej to zależy od wielkości kapusty) i jeszcze przez jakieś 5-10 minut duszę bez przykrywki by śmietana odparowała. Przyprawiam do smaku. Smacznego