Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kapuste jadał mój dziadek i mam ten przepis w spadku po nim:)))
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Składniki
Szatkuję głowkę kapusty. Wrzucam na odrobine plany lub innego tłuszczu. Podlewam delikatnie wodą i przykrywam by się powoli dusiła. Marchewkę kroję w plasterki i dodaję do kapusty.
Koper drobno szatkuję. Jak kapusta będzie już średnio- miękka dodaję koper, 2 łyzki octu (ilośc zależy od tego jak winną lubimy) i delikatnie przyprawiam.
Jak kapusta będzie miękka dodaję opakowanie śmietany l(ub więcej to zależy od wielkości kapusty) i jeszcze przez jakieś 5-10 minut duszę bez przykrywki by śmietana odparowała. Przyprawiam do smaku. Smacznego