Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kapuste jadał mój dziadek i mam ten przepis w spadku po nim:)))
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22968
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15384
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22968
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15384
Składniki
Szatkuję głowkę kapusty. Wrzucam na odrobine plany lub innego tłuszczu. Podlewam delikatnie wodą i przykrywam by się powoli dusiła. Marchewkę kroję w plasterki i dodaję do kapusty.
Koper drobno szatkuję. Jak kapusta będzie już średnio- miękka dodaję koper, 2 łyzki octu (ilośc zależy od tego jak winną lubimy) i delikatnie przyprawiam.
Jak kapusta będzie miękka dodaję opakowanie śmietany l(ub więcej to zależy od wielkości kapusty) i jeszcze przez jakieś 5-10 minut duszę bez przykrywki by śmietana odparowała. Przyprawiam do smaku. Smacznego