Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie karmelu i piwka... po prostu pycha!
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12382
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15531
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12382
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15531
Składniki
roztopić cukier w garnku, w którym mamy pewność, że się nie przypali
jak już cukier będzie złotym karmelem, dolewamy szklankę piwka. Uwaga, bo wszystko może wykipieć z garnka. Z karmelu mogą zrobić się grudki ale w miarę jak piwo będzie się zagrzewać będą się one rozpuszczać.
na głębokiej patelni ułożyć kiełbaski, zalać je przygotowaną miksturą i dusić około godziny. Co jakiś czas podlewać resztą piwa, aby się nie przypaliło. Dusić pod przykryciem, 15 minut przed podaniem podnieść pokrywkę aby nadmiar płynu odparował. Na kiełbaskach powstanie wówczas piwno-karmelowa glazura.
polecam do tych kiełbasek chrzan z żurawiną. Pycha, smacznego!