Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie karmelu i piwka... po prostu pycha!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1222
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 240
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4320
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1222
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 240
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4320
Składniki
roztopić cukier w garnku, w którym mamy pewność, że się nie przypali
jak już cukier będzie złotym karmelem, dolewamy szklankę piwka. Uwaga, bo wszystko może wykipieć z garnka. Z karmelu mogą zrobić się grudki ale w miarę jak piwo będzie się zagrzewać będą się one rozpuszczać.
na głębokiej patelni ułożyć kiełbaski, zalać je przygotowaną miksturą i dusić około godziny. Co jakiś czas podlewać resztą piwa, aby się nie przypaliło. Dusić pod przykryciem, 15 minut przed podaniem podnieść pokrywkę aby nadmiar płynu odparował. Na kiełbaskach powstanie wówczas piwno-karmelowa glazura.
polecam do tych kiełbasek chrzan z żurawiną. Pycha, smacznego!