Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie karmelu i piwka... po prostu pycha!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2637
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2883
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2637
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2883
Składniki
roztopić cukier w garnku, w którym mamy pewność, że się nie przypali
jak już cukier będzie złotym karmelem, dolewamy szklankę piwka. Uwaga, bo wszystko może wykipieć z garnka. Z karmelu mogą zrobić się grudki ale w miarę jak piwo będzie się zagrzewać będą się one rozpuszczać.
na głębokiej patelni ułożyć kiełbaski, zalać je przygotowaną miksturą i dusić około godziny. Co jakiś czas podlewać resztą piwa, aby się nie przypaliło. Dusić pod przykryciem, 15 minut przed podaniem podnieść pokrywkę aby nadmiar płynu odparował. Na kiełbaskach powstanie wówczas piwno-karmelowa glazura.
polecam do tych kiełbasek chrzan z żurawiną. Pycha, smacznego!