Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 44
Dodano: 20.01.2010
Odsłon: 2769
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy masło mąkę i jajka. zagniatamy - ciasto musi być twardsze.
Na patelni smazymy pieczarki starte na tarce o większych oczkach, cebulę i paprykę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy troszkę wegety do smaku. Odstawiamy do wystudzenia.
Do ciasta ziemniaczanego dodajemy zawartość patelni, zagniatamy. Na koniec dodajemy ser żółty starkowany i mieszamy aby uzyskać jednolitą masę..
Mokrymi dłońmi formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu do zarumienienia.
Podajemy z surówką lub mizerią.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)