Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę modyfikacji i danie naprawdę świetne
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3417
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 833
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3417
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 833
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy masło mąkę i jajka. zagniatamy - ciasto musi być twardsze.
Na patelni smazymy pieczarki starte na tarce o większych oczkach, cebulę i paprykę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy troszkę wegety do smaku. Odstawiamy do wystudzenia.
Do ciasta ziemniaczanego dodajemy zawartość patelni, zagniatamy. Na koniec dodajemy ser żółty starkowany i mieszamy aby uzyskać jednolitą masę..
Mokrymi dłońmi formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu do zarumienienia.
Podajemy z surówką lub mizerią.