Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę modyfikacji i danie naprawdę świetne
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11071
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 257
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11071
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 257
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 376
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy masło mąkę i jajka. zagniatamy - ciasto musi być twardsze.
Na patelni smazymy pieczarki starte na tarce o większych oczkach, cebulę i paprykę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy troszkę wegety do smaku. Odstawiamy do wystudzenia.
Do ciasta ziemniaczanego dodajemy zawartość patelni, zagniatamy. Na koniec dodajemy ser żółty starkowany i mieszamy aby uzyskać jednolitą masę..
Mokrymi dłońmi formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu do zarumienienia.
Podajemy z surówką lub mizerią.