Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę modyfikacji i danie naprawdę świetne
...ale pyszny.
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 555
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 51
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 50
...ale pyszny.
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 555
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 51
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 50
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy masło mąkę i jajka. zagniatamy - ciasto musi być twardsze.
Na patelni smazymy pieczarki starte na tarce o większych oczkach, cebulę i paprykę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy troszkę wegety do smaku. Odstawiamy do wystudzenia.
Do ciasta ziemniaczanego dodajemy zawartość patelni, zagniatamy. Na koniec dodajemy ser żółty starkowany i mieszamy aby uzyskać jednolitą masę..
Mokrymi dłońmi formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu do zarumienienia.
Podajemy z surówką lub mizerią.