Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem malinowy zasmakuje każdemu.Jest średniokaloryczny,
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34865
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15215
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34865
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15215
Składniki
Przebrane,wypłukane maliny przekładamy do szerokiego rondla.
Zasypujemy cukrem i odstawiamy na kilka godzin w ciepłe miejsce.
Gdy puszczą sok,dodajemy do nich szklankę dobrej wody oraz sok i skórkę z cytryny.
Trzymamy 10min na średnim ogniu i od razu przecieramy przez gęste sito.
Galaretkę mieszamy w 1/2 szklanki zimnej wody.
Dokładnie wymieszaną dodajemy do gorącego syropu.Mieszamy tak,aż całość się rozpuści.
Porcje rozlewamy do pucharków,odstawiamy do wychłodzenia.
Przed podaniem przybieramy ubitą śmietaną,świeżymi owocami i listkami melisy.