Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem malinowy zasmakuje każdemu.Jest średniokaloryczny,
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 606
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 165
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 606
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 165
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Składniki
Przebrane,wypłukane maliny przekładamy do szerokiego rondla.
Zasypujemy cukrem i odstawiamy na kilka godzin w ciepłe miejsce.
Gdy puszczą sok,dodajemy do nich szklankę dobrej wody oraz sok i skórkę z cytryny.
Trzymamy 10min na średnim ogniu i od razu przecieramy przez gęste sito.
Galaretkę mieszamy w 1/2 szklanki zimnej wody.
Dokładnie wymieszaną dodajemy do gorącego syropu.Mieszamy tak,aż całość się rozpuści.
Porcje rozlewamy do pucharków,odstawiamy do wychłodzenia.
Przed podaniem przybieramy ubitą śmietaną,świeżymi owocami i listkami melisy.