Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem malinowy zasmakuje każdemu.Jest średniokaloryczny,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4917
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9667
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4917
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9667
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Składniki
Przebrane,wypłukane maliny przekładamy do szerokiego rondla.
Zasypujemy cukrem i odstawiamy na kilka godzin w ciepłe miejsce.
Gdy puszczą sok,dodajemy do nich szklankę dobrej wody oraz sok i skórkę z cytryny.
Trzymamy 10min na średnim ogniu i od razu przecieramy przez gęste sito.
Galaretkę mieszamy w 1/2 szklanki zimnej wody.
Dokładnie wymieszaną dodajemy do gorącego syropu.Mieszamy tak,aż całość się rozpuści.
Porcje rozlewamy do pucharków,odstawiamy do wychłodzenia.
Przed podaniem przybieramy ubitą śmietaną,świeżymi owocami i listkami melisy.