Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6
Dodano: 26.06.2011
Odsłon: 977
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przebrane,wypłukane maliny przekładamy do szerokiego rondla.
Zasypujemy cukrem i odstawiamy na kilka godzin w ciepłe miejsce.
Gdy puszczą sok,dodajemy do nich szklankę dobrej wody oraz sok i skórkę z cytryny.
Trzymamy 10min na średnim ogniu i od razu przecieramy przez gęste sito.
Galaretkę mieszamy w 1/2 szklanki zimnej wody.
Dokładnie wymieszaną dodajemy do gorącego syropu.Mieszamy tak,aż całość się rozpuści.
Porcje rozlewamy do pucharków,odstawiamy do wychłodzenia.
Przed podaniem przybieramy ubitą śmietaną,świeżymi owocami i listkami melisy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)