Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne krokiety z leśnymi grzybami, idealne do barszczu na wigilię.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli, dodaj przesianą mąkę oraz roztopione masło, mleko podgrzej w rondelku i dodaj do ciasta, wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą miksera i odstaw na 20 minut.
Patelnie smaruj masłem klarowanym i wlewaj porcję ciasta, smaż z obu stron na lekko złoty kolor.
Na patelni rozgrzej masło klarowane, dodaj obrana i pokrojoną drobno cebulę, chwilę podsmaż i dodaj grzyby, dopraw do smaku solą i pieprzem i usmaż do miękkości, dodaj pokrojoną natkę pietruszki. Po wystudzeniu zmiel w maszynce lub drobno posiekanej.
Ciasto naleśnikowe wymieszaj z mlekiem . Naleśniki wypełniaj farszem zwijaj, a następnie panieruj w przygotowanym cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smaż na maśle klarowanym na złoty kolor. Zamiast mrożonych grzybów możesz użyć suszonych lub pieczarek. Krokiety podaj z barszczykiem czerwonym.