Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatni "wynalazek" mojej córki, wykombinowany z kilku przepisów.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67584
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1870
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67584
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1870
Składniki
Szpinak dokładnie opłukać, odciąć łodyżki, odstawić do odsączenia.
Czosnek obrać drobniutko posiekać, lub przecisnąć przez praskę, ser zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Na patelnię wylać odrobinę oliwy wrzucić szpinak, lekko podsmażyć, dodać czosnek i smażyć do całkowitego odparowania płynu.
Na naleśnikach układać cieniutką warstwę farszu, obok ułożyć starty ser, zawinąć i przesmażyć na patelni do zrumienienia.
Podawać z sosem czosnkowym.