Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad lub podwieczorek. Pyszny, soczysty kurczak.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9516
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 166
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20781
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9516
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 166
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20781
Składniki
Umyć kurczaka i wysuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć kurczaka pieprzem. Do pojemnika wlać sok z limonki i sos rybny, następnie włożyć do marynaty kurczaka i pozostawić na 2 godziny. W tym czasie obracać kurczaka. Pokroić kurczaka na mniejsze części. Na patelni rozgrzać smalec i podsmażać kawałki kurczaka aż sie zarumienią. Pamiętajmy żeby od czasu do czasu go obracać. Podawać z keczupem lub dowolnym sosem do mięs.