Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad lub podwieczorek. Pyszny, soczysty kurczak.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 207
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 126
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4226
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 207
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 126
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4226
Składniki
Umyć kurczaka i wysuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć kurczaka pieprzem. Do pojemnika wlać sok z limonki i sos rybny, następnie włożyć do marynaty kurczaka i pozostawić na 2 godziny. W tym czasie obracać kurczaka. Pokroić kurczaka na mniejsze części. Na patelni rozgrzać smalec i podsmażać kawałki kurczaka aż sie zarumienią. Pamiętajmy żeby od czasu do czasu go obracać. Podawać z keczupem lub dowolnym sosem do mięs.