Do góry

Przekąski Przepis na:

Makaron z patelni

Makaron z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 283

Dodano:

Odsłon: 4326

Makaron ze smażonymi pieczarkami oraz kiszonym ogórkiem.

Składniki

  • Pieczarki, 4 duże sztuki
  • Cebula, 1 średnia
  • Ogórki małosolne/kiszone, 2 średnie
  • Przyprawy: vegeta, pieprz, szczypta ziół prowansalskich
  • Margaryna, 1/5 kostki
  • Makaron wstążki lub świderki ok. 4 garście
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z patelni

Przygotowanie

  1. Na margarynie podsmażamy cebulę, gdy będzie w połowie miękka dodajemy pokrojone w dużą kostkę pieczarki, smażymy. Następnie kroimy ogórki w pół talarki i dodajemy do pół twardych smażonych pieczarek.

  2. Na samym końcu na patelnię dodajemy ugotowany wcześniej makaron, przyprawiamy do smaku, oraz posypujemy koperkiem. Aby zaostrzyć smak potrawy można przed podaniem polać ją sosem meksykańskim lub ketchupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń