Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 574
Dodano: 08.11.2009
Odsłon: 3786
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Marchew trzeba obrać i pokroić w cienkie plasterki, zalać wodą (tak aby tylko zakryła marchewkę) i gotować do miękkości. W rondelku rozpuszczamy masełko i wrzucamy odcedzoną marchew (wodę z gotowania należy zostawić) Chwilę dusimy, podsypujemy mąką i zalewamy wodą pozostałą z gotowania marchwi, doprawiamy cukrem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posypujemy szczypiorem-gotowe. SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

agus32 08 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Pyszna jest ta marcheweczka ja czasem dodaję groszek konserwowy.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 08 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Taka marchewka jest bardzo smaczna,robie podobną tylko nie dodaję cukru,.0 Kto głosował? | Odpowiedz