Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa wariacja na temat naleśnika
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Z mąki, wody mineralnej gazowanej, jajek, mleka i odrobiny oleju wyrobic ciasto na naleśniki. Podzielic na 2 części. Do jednej dodac kurkumę, do drugiej dolac koncentrat barswzczu (jeśli ciasto jest za rzadkie dosypac mąki). Smażyc kolorowe placki.
Każdy z nich nadziewac ostrym białym serkiem (wedle uznania) zawijac. Aby brzegio się nie rozlepiły posmarowac majonezem. Schłodzic na 1 godzinę. Po schłodzeniu kroic na kilkucentymetrowe "rurki". Dekorowac wedle uznania. Do gorącego barszczyku - miodzio:)