Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa wariacja na temat naleśnika
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Z mąki, wody mineralnej gazowanej, jajek, mleka i odrobiny oleju wyrobic ciasto na naleśniki. Podzielic na 2 części. Do jednej dodac kurkumę, do drugiej dolac koncentrat barswzczu (jeśli ciasto jest za rzadkie dosypac mąki). Smażyc kolorowe placki.
Każdy z nich nadziewac ostrym białym serkiem (wedle uznania) zawijac. Aby brzegio się nie rozlepiły posmarowac majonezem. Schłodzic na 1 godzinę. Po schłodzeniu kroic na kilkucentymetrowe "rurki". Dekorowac wedle uznania. Do gorącego barszczyku - miodzio:)