Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa wariacja na temat naleśnika
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 339
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4830
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 99
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 135
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 339
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4830
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 99
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 135
Składniki
Z mąki, wody mineralnej gazowanej, jajek, mleka i odrobiny oleju wyrobic ciasto na naleśniki. Podzielic na 2 części. Do jednej dodac kurkumę, do drugiej dolac koncentrat barswzczu (jeśli ciasto jest za rzadkie dosypac mąki). Smażyc kolorowe placki.
Każdy z nich nadziewac ostrym białym serkiem (wedle uznania) zawijac. Aby brzegio się nie rozlepiły posmarowac majonezem. Schłodzic na 1 godzinę. Po schłodzeniu kroic na kilkucentymetrowe "rurki". Dekorowac wedle uznania. Do gorącego barszczyku - miodzio:)