Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała zakąska dla gustujących w ostrych potrawach !!!!Pycha !!!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1456
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1456
Składniki
Skrzydełka myjemy i osuszamy,kroimy na 3 części.Do miski wlewamy odrobinę oleju,dodajemy łyżeczkę soli,łyżeczkę wegety i 2 łyżeczki papryki chilli,mieszamy przyprawy ze sobą,wkładamy pokrojone skrzydełka i mieszamy tak aby wszystkie były dokładnie doprawione.Skrzydełka odstawiamy na 3-4 h do lodówki.
Pieczemy w piekarniku na ruszcie w termoobiegu w temp.180 stopni przez ok.godziny z obu stron a na blaszkę pod skrzydełkami wlewamy wodę aby były one soczyste,a tłuszcz kapiący z nich nie zabrudził piekarnika.