Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała zakąska dla gustujących w ostrych potrawach !!!!Pycha !!!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113051
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 774
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113051
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 774
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Skrzydełka myjemy i osuszamy,kroimy na 3 części.Do miski wlewamy odrobinę oleju,dodajemy łyżeczkę soli,łyżeczkę wegety i 2 łyżeczki papryki chilli,mieszamy przyprawy ze sobą,wkładamy pokrojone skrzydełka i mieszamy tak aby wszystkie były dokładnie doprawione.Skrzydełka odstawiamy na 3-4 h do lodówki.
Pieczemy w piekarniku na ruszcie w termoobiegu w temp.180 stopni przez ok.godziny z obu stron a na blaszkę pod skrzydełkami wlewamy wodę aby były one soczyste,a tłuszcz kapiący z nich nie zabrudził piekarnika.