Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała zakąska dla gustujących w ostrych potrawach !!!!Pycha !!!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Składniki
Skrzydełka myjemy i osuszamy,kroimy na 3 części.Do miski wlewamy odrobinę oleju,dodajemy łyżeczkę soli,łyżeczkę wegety i 2 łyżeczki papryki chilli,mieszamy przyprawy ze sobą,wkładamy pokrojone skrzydełka i mieszamy tak aby wszystkie były dokładnie doprawione.Skrzydełka odstawiamy na 3-4 h do lodówki.
Pieczemy w piekarniku na ruszcie w termoobiegu w temp.180 stopni przez ok.godziny z obu stron a na blaszkę pod skrzydełkami wlewamy wodę aby były one soczyste,a tłuszcz kapiący z nich nie zabrudził piekarnika.