Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie niedrogie i bardzo smaczne
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 171
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4377
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11893
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5594
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 171
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4377
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11893
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5594
Składniki
na patelni rozgrzewamy oliwe i dodajemy posiekana dymke ,i lekkoja zrumieniamy .Kiedy dymka sie zrumieni dodajemy szpinak i doslownie chwilke go smazymy .Odstawiamy do wystygniecia .kiedy szpinak juz wystygl dodajemy jaja i rozdrobniony ser feta wszystko mieszamy
z ciasta filo wycinamy kwadraciki smarujemy roztopionym maslem i tak ukladamy trzy lub cztery warstwy ciasta reszte ciasta przykrywamy wilgotna scierecza poniewaz ciasto szybko wysycha
nastepnie na srodek nakladamy troszke farszu i skadamy jak mala paczuszke i dokladnie sciskamy konce
pieczemy w piekarniku okolo 15 min w temperaturze 200 stopni