Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie niedrogie i bardzo smaczne
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11481
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4986
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1217
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10064
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1483
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11481
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4986
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1217
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10064
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1483
Składniki
na patelni rozgrzewamy oliwe i dodajemy posiekana dymke ,i lekkoja zrumieniamy .Kiedy dymka sie zrumieni dodajemy szpinak i doslownie chwilke go smazymy .Odstawiamy do wystygniecia .kiedy szpinak juz wystygl dodajemy jaja i rozdrobniony ser feta wszystko mieszamy
z ciasta filo wycinamy kwadraciki smarujemy roztopionym maslem i tak ukladamy trzy lub cztery warstwy ciasta reszte ciasta przykrywamy wilgotna scierecza poniewaz ciasto szybko wysycha
nastepnie na srodek nakladamy troszke farszu i skadamy jak mala paczuszke i dokladnie sciskamy konce
pieczemy w piekarniku okolo 15 min w temperaturze 200 stopni