Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wegetarian, danie na szybki i tani obiad
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Cebulke lekko przeszklić na łyżce masła, dodać pokrojone dość drobno pieczarki. pokruszony suszony grzybek. Dusic i nie dopusic do calkowitego smażenia ( chodzi o to by pieczarki pozostaly w delikatnym sosie). Doprawic vegeta i pieprzem.
Reszte masla rozpuscic w garnku ( najlepiej teflonowym, wtedy nie przywiera), wrzucic opłukany ryz. Zalać szklanka mleka i 3/4 szkl gorącej wody.Troche posolic. Gotowac pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
JAk już nie bedzie widac plynu, dodac serek maskarpone, pieczarki, szczypiorek ( zostawic troche do posypania). Wymieszac, zdjac z ognia i zostawic na troche pod przykryciem.
Podawac posypane startym żółtym serem i szzcypiorkiem.