Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i aromat czosnku, idealna zakąska do piwa:)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Pieczywo kroimy na kromki o grubości około 1,5-2 cm. Smarujemy cieniutko masłem.
Na każdą kromke kładziemy plasterek sera żółtego.
Robimy sos: takie same proporcje(po 4 lub 5 łyżek stołowych) majonezu i smietany czy jogurty naturalnego, mieszamy razem. Dodajemy wycisniete 4 zabki czosnku i mieszamy. Takim sosem smarujemy kazdą kromke.
Piekarnik czy Kombiwar nagrzewamy do 200 stopni C. Kromki układami na blszcze i wkładamy na około 15 mniut. Ale najlepiej wyjąc je kiedy ser sie przyrumieni a w domu będzie unosił się zapach czosnku i sera.
Pieczywo powinno byc chrupkie, ser zaruminiony. Można posmarować keczupem przez zjedzeniem.
Smacznego!