Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do barszczyku lub na imprezę podane z dipami
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 423
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8341
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13426
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2695
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 423
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8341
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13426
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2695
Składniki
Na patelni rozpuścić masło klarowane i smażyć boczek, pieczarki oraz cebulę aż się zrumienią.
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na równe kwadraty o boku ok 7cm. Na każdy z nich rozłożyć po łyżce farszu, posypać parmezanem i tworząc trójkąt zlepić boki. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec zgodnie z zaleceniami na opakowaniu ciasta (ok 15 min w 200 stopniach). Wyjąć zarumienione pierożki i od razu każdy posypać szczyptą parmezanu.
Wspaniale pasują do czerwonego barszczu, dipów lub same! By ładnej wyglądały przed włożeniem do piekarnika wierzch każdego pierożka posmarować żółtkiem ( o czym zapomniałam :) ) Smacznego!