Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do barszczyku lub na imprezę podane z dipami
Do tego chleba, będziesz z przyjemnością wracać na co dzień i chętnie go jeść...
Odsłon: 5443
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 116
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 73
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 19
Do tego chleba, będziesz z przyjemnością wracać na co dzień i chętnie go jeść...
Odsłon: 5443
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 116
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 73
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 19
Składniki
Na patelni rozpuścić masło klarowane i smażyć boczek, pieczarki oraz cebulę aż się zrumienią.
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na równe kwadraty o boku ok 7cm. Na każdy z nich rozłożyć po łyżce farszu, posypać parmezanem i tworząc trójkąt zlepić boki. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec zgodnie z zaleceniami na opakowaniu ciasta (ok 15 min w 200 stopniach). Wyjąć zarumienione pierożki i od razu każdy posypać szczyptą parmezanu.
Wspaniale pasują do czerwonego barszczu, dipów lub same! By ładnej wyglądały przed włożeniem do piekarnika wierzch każdego pierożka posmarować żółtkiem ( o czym zapomniałam :) ) Smacznego!