Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 504
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 504
Składniki
proponuje wykonać ciast kruche wedł.waszego ulubionego przepisu z tym ze dajemy mniej cukru i spora szczypte soli ewentualnie z wyżej wymienionych składników zarabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na 30 min.
cebule pokroić w krązki przesmazyć na masle przyprawic kolendrą i reszta przypraw
ciasto rozwałkować,wyłożyć nim wysmarowaną blachę,na wierzch wyłożyc cebulę,posypać majerankiem
polać jajkami zmiksowanymi ze śmietaną doprawionymi solą i pieprzem,na wierzch zetrzeć żółtego sera
piec ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st....czasem robię też farsz miesno -cebulowy,mięso mielone mogą być np.resztki z pieczeni jak nie mam śmietany zapiekam pod beszamelem,który uwielbiam zresztą :) Smacznego :)