Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na cukinię często robię takie oto placuszki. Są pyszne!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 118
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 331
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2692
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 118
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 331
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2692
Składniki
Zrywam młodziutką cukinię, żeby nie wykrawać gniazd nasiennych. Ścieram wtedy całą ze środkiem i skórką. Placki są wtedy kolorowe. Cukinię i cebulę starłam na tarce o dużych oczkach. Posoliłam, wymieszałam i odstawiłam na godzinkę by cukinia puściła sok Po tym czasie odcisnęłam z nadmiaru soku cukinię - pomocny przy tym mi był cedzak do makaronu.
Wbiłam jajko, dodałam mąkę ziemniaczaną, sodę i przyprawiłam do smaku. Wszystko wymieszałam i smażyłam na rozgrzanym oleju na brązowo - złoty kolor. Usmażone podawałam z sosem czosnkowym.