Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na cukinię często robię takie oto placuszki. Są pyszne!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10140
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2758
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1875
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3984
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10140
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2758
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1875
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3984
Składniki
Zrywam młodziutką cukinię, żeby nie wykrawać gniazd nasiennych. Ścieram wtedy całą ze środkiem i skórką. Placki są wtedy kolorowe. Cukinię i cebulę starłam na tarce o dużych oczkach. Posoliłam, wymieszałam i odstawiłam na godzinkę by cukinia puściła sok Po tym czasie odcisnęłam z nadmiaru soku cukinię - pomocny przy tym mi był cedzak do makaronu.
Wbiłam jajko, dodałam mąkę ziemniaczaną, sodę i przyprawiłam do smaku. Wszystko wymieszałam i smażyłam na rozgrzanym oleju na brązowo - złoty kolor. Usmażone podawałam z sosem czosnkowym.