Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na cukinię często robię takie oto placuszki. Są pyszne!
Zrywam młodziutką cukinię, żeby nie wykrawać gniazd nasiennych. Ścieram wtedy całą ze środkiem i skórką. Placki są wtedy kolorowe.
Cukinię i cebulę starłam na tarce o dużych oczkach. Posoliłam, wymieszałam i odstawiłam na godzinkę by cukinia puściła sok
Po tym czasie odcisnęłam z nadmiaru soku cukinię - pomocny przy tym mi był cedzak do makaronu.
Wbiłam jajko, dodałam mąkę ziemniaczaną, sodę i przyprawiłam do smaku.
Wszystko wymieszałam i smażyłam na rozgrzanym oleju na brązowo - złoty kolor.
Usmażone podawałam z sosem czosnkowym.
Dziś z samego rana zrobiłam kolejną porcję tak zwanych ananasków z cukinii. D...
Odsłon: 3277
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 80
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 50
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 72
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 200
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 189
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 80
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 50
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 72
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 200
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 189
Składniki
Zrywam młodziutką cukinię, żeby nie wykrawać gniazd nasiennych. Ścieram wtedy całą ze środkiem i skórką. Placki są wtedy kolorowe. Cukinię i cebulę starłam na tarce o dużych oczkach. Posoliłam, wymieszałam i odstawiłam na godzinkę by cukinia puściła sok Po tym czasie odcisnęłam z nadmiaru soku cukinię - pomocny przy tym mi był cedzak do makaronu.
Wbiłam jajko, dodałam mąkę ziemniaczaną, sodę i przyprawiłam do smaku. Wszystko wymieszałam i smażyłam na rozgrzanym oleju na brązowo - złoty kolor. Usmażone podawałam z sosem czosnkowym.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Faszerowane pomidory
Przekąski
Placki z cukinii
Przekąski
Mini pizze z oregano
Przekąski
Krokiety z chleba tostowego
Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidory to propozycja, która idealnie sprawdzi się na śniadanie....
Odsłon: 244
Placki z cukinii
Tradycyjne placki z cukinii.
Odsłon: 594