Do góry

Przekąski Przepis na:

Polski "kawior" w kopertkach

Polski kawior w kopertkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 573

Przekąska z kaszanki i ciasta francuskiego.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie farszu:
    Na patelni rozgrzać masło i dodać do niego trochę oleju, żeby się nie spaliło.
    Wrzucić drobno posiekaną cebulę, poczekać aż się zeszkli, potem dodać kaszankę, wyjętą z flaka i pokrojoną w plastry. Rozdrobnić ją widelcem i chwilę podsmażyć z cebulą. Dodać gruszkę startą na grubej tarce, majeranek, sól i pieprz do smaku.

  2. Wyjmujemy ciasto francuskie z lodówki,wycinamy kwadraty o wielkości wg.uznania.Na jeden kwadrat nakładamy wystudzony farsz i przykrywamy drugim kwadratem i dobrze zaklejamy na bokach.Gotowe kopertki smarujemy żółtkiem z wodą..
    Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C i pieczemy 20 minut. Wyciągamy i podajemy najlepiej lekko ciepłe.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń