Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z kaszanki i ciasta francuskiego.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5789
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 10704
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 288
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5789
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 10704
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 288
Składniki
Przygotowanie farszu: Na patelni rozgrzać masło i dodać do niego trochę oleju, żeby się nie spaliło. Wrzucić drobno posiekaną cebulę, poczekać aż się zeszkli, potem dodać kaszankę, wyjętą z flaka i pokrojoną w plastry. Rozdrobnić ją widelcem i chwilę podsmażyć z cebulą. Dodać gruszkę startą na grubej tarce, majeranek, sól i pieprz do smaku.
Wyjmujemy ciasto francuskie z lodówki,wycinamy kwadraty o wielkości wg.uznania.Na jeden kwadrat nakładamy wystudzony farsz i przykrywamy drugim kwadratem i dobrze zaklejamy na bokach.Gotowe kopertki smarujemy żółtkiem z wodą.. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C i pieczemy 20 minut. Wyciągamy i podajemy najlepiej lekko ciepłe.Smacznego!