Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z kaszanki i ciasta francuskiego.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2172
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 115
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 179
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2172
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 115
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 179
Składniki
Przygotowanie farszu: Na patelni rozgrzać masło i dodać do niego trochę oleju, żeby się nie spaliło. Wrzucić drobno posiekaną cebulę, poczekać aż się zeszkli, potem dodać kaszankę, wyjętą z flaka i pokrojoną w plastry. Rozdrobnić ją widelcem i chwilę podsmażyć z cebulą. Dodać gruszkę startą na grubej tarce, majeranek, sól i pieprz do smaku.
Wyjmujemy ciasto francuskie z lodówki,wycinamy kwadraty o wielkości wg.uznania.Na jeden kwadrat nakładamy wystudzony farsz i przykrywamy drugim kwadratem i dobrze zaklejamy na bokach.Gotowe kopertki smarujemy żółtkiem z wodą.. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C i pieczemy 20 minut. Wyciągamy i podajemy najlepiej lekko ciepłe.Smacznego!