Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintnie i niedrogo
Cukinie myjemy, obcinamy końce i używamy obieraczki do jarzyn tak aby z warzywa wyciąć cienkie długie plastry. Grubość plastra wychodzi ok. 2-3mm.
Cukinie delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem (ja robiłem wersję ostrzejszą, więc więcej pieprzu).
Przyprawioną cukinię wrzucamy na rozgrzaną patelnię i obsmażamy przez 30s z każdej strony (można lekko zarumienić). Zdejmujemy z patelni i odsączamy na papierowym ręczniku. Przyrządzanie cukinie jest trochę pracochłonne bo maksymalnie można jednorazowo na patelni obsmażyć maks 6 plastrów. Ale oczywiście zależy wielkość ta zależna jest od długości cukinii i wielkości patelni.
Łososia tniemy w cienkie paski.
Z odsączonej cukinii tworzymy przekładańca w następujący sposób: plaster cukinii - cienka warstwa serka i posiekany koper - plaster cukinii-warstwa łososia. Tak układamy kilka warstw. Całość zakańczamy uformowanym cienkim rulonem sera i gałązkami kopru.
Jeśli zostanie nam łososia i serka, można zrobić małe roladki łososiowo-serowe, gdyby komuś doskwierał głód. Ale w wbrew pozorom przystawka syta.
SMACZNEGO!
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1984
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 68
Jeśli chodzi o kiszonki, to od razu myślimy o ogórkach, jednak wiele innych w...
Odsłon: 210
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1984
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 68
Jeśli chodzi o kiszonki, to od razu myślimy o ogórkach, jednak wiele innych w...
Odsłon: 210
Składniki
Cukinie myjemy, obcinamy końce i używamy obieraczki do jarzyn tak aby z warzywa wyciąć cienkie długie plastry. Grubość plastra wychodzi ok. 2-3mm.
Cukinie delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem (ja robiłem wersję ostrzejszą, więc więcej pieprzu).
Przyprawioną cukinię wrzucamy na rozgrzaną patelnię i obsmażamy przez 30s z każdej strony (można lekko zarumienić). Zdejmujemy z patelni i odsączamy na papierowym ręczniku. Przyrządzanie cukinie jest trochę pracochłonne bo maksymalnie można jednorazowo na patelni obsmażyć maks 6 plastrów. Ale oczywiście zależy wielkość ta zależna jest od długości cukinii i wielkości patelni.
Łososia tniemy w cienkie paski.
Z odsączonej cukinii tworzymy przekładańca w następujący sposób: plaster cukinii - cienka warstwa serka i posiekany koper - plaster cukinii-warstwa łososia. Tak układamy kilka warstw. Całość zakańczamy uformowanym cienkim rulonem sera i gałązkami kopru.
Jeśli zostanie nam łososia i serka, można zrobić małe roladki łososiowo-serowe, gdyby komuś doskwierał głód. Ale w wbrew pozorom przystawka syta.
SMACZNEGO!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Muffiny z cukinią
Przekąski
Tarta ze szparagami
Przekąski
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przekąski
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Muffiny z cukinią
Muffiny z cukinią to obłędna przekąska, którą przygotujesz do szkoły, pracy l...
Odsłon: 85
Tarta ze szparagami
Bardzo prosta i szybka do przygotowania tarta na cieście francuskim. Polecam,...
Odsłon: 60