Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fantastycznie smakuja jako zakaska a nawet szybkie dnako obiadowe, u mnie sa rozchwytywane..
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1334
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 249
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1334
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 249
Składniki
ciasto na nalesniki = jaja, make poloczyc , dobrze roztrzepac, dodac soli do smaku, troche oleju,smazyc nalesniki.( ciasto nie moze byc zbyt lejace ani zbyt geste) farsz = do nalesnikow mozna wlozyc parowki albo cienkie kiebaski, zapiec, polac kczupem musztarada. Ja polecam troche inny = mieso pokroic w drobne paski, przesmazyc z cebulka i czosnkiem, sol i pierz do smaku dodac ostrej papryki , troche curry (podlac odrobina woda aby nie wyschlo), jak juz bedzie miekkie wylozyc na nalesniki, zawinac w rulony ,nalesniki podgrzac i podawac z keczupem i musztarda.- pycha (mozna stosowac rowniez inne sosy -jak kto lubi