Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 156
Dodano: 16.08.2012
Odsłon: 7562
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Do blendera wsypujemy ziarenka w ilości jakiej kto chce. U mnie najwięcej słonecznika ok. 3/4 szklanki, siemienia lnianego 3 łyżki, migdałów ok. 10 sztuk, czosnek, posiekaną nać pietruszki razem z łodyżkami, przyprawy do smaku, olej (u mnie lniany), ale robiłam też z rzepakowym.
Wszystko mielimy do czasu, aż konsystencja zacznie być podobna do pasty. Jak za gęsta to dodajemy oleju. Osobiście nie lubię całkiem gładkiej. Wolę lekko chrupiącą. Na koniec próbuję i dodaję sok z cytryny ok. 1 łyżeczki
Pastę używam do kanapek, albo bułki ew. na wędlinę. Po prostu tam gdzie mi się akurat podoba.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Jolkafasolka 16 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Niestety nie wiem jak długo można ją przechowywać. Najdłużej to chyba ze dwa dni stała. Nie robię jej dużo w jednej porcji, bo łatwo ją przygotować i wolę zrobić częściej świeżą.3 Kto głosował? | Odpowiedz

agamich77 12 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Podoba mi się ten przepis. Jak długo można pastę przechowywać w lodowce?3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Trafiłam na ten przepis przypadkiem i bardzo się cieszę , wszystkie składniki tej pasty to samo zdrowie i o to przecież chodzi - zabieram do ulubionych , niedługo zrobię :)))2 Kto głosował? | Odpowiedz

Magda_lena 21 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
bardzo ciekawa pasta... raczej prosta w wykonaniu i samo zdrowie ;) Do ulubionych i do wypróbowania :) Już po przyjdę i powiem jak smakowało :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Jolkafasolka 16 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Polecam, nam smakuje. Zrobiłam rano i już zjedliśmy.3 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 16 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Muszę koniecznie spróbować,jestem ciekawa smaku tej pasty,pozdrawiam:)3 Kto głosował? | Odpowiedz