Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna pasta do pieczywa i wędliny. Składnikami są ziarenka, pietruszka, olej i przyprawy w ilościach wg uznania.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34115
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1294
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113569
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34115
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1294
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113569
Składniki
Do blendera wsypujemy ziarenka w ilości jakiej kto chce. U mnie najwięcej słonecznika ok. 3/4 szklanki, siemienia lnianego 3 łyżki, migdałów ok. 10 sztuk, czosnek, posiekaną nać pietruszki razem z łodyżkami, przyprawy do smaku, olej (u mnie lniany), ale robiłam też z rzepakowym.
Wszystko mielimy do czasu, aż konsystencja zacznie być podobna do pasty. Jak za gęsta to dodajemy oleju. Osobiście nie lubię całkiem gładkiej. Wolę lekko chrupiącą. Na koniec próbuję i dodaję sok z cytryny ok. 1 łyżeczki
Pastę używam do kanapek, albo bułki ew. na wędlinę. Po prostu tam gdzie mi się akurat podoba.