Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na sezon jesienno-zimowy do filizanki kawy czy kubka goracej herbatki;)
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17122
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6649
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17122
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6649
 
         
         
                Składniki
1/2 szklanki mleka i 250g mąki wymieszać z pozostałymi składnikami i odstawić do podrośnięcia na około 15-30 minut. Dodać następnie pozostałą część mleka i mąki. Dokładnie wszystko połączyć. Olej rozgrzać na patelni i łyżką nakładać placuszki.na kazdy nalozyc z jednej strony plasterek jabluszka. Smażyć z obu stron na złoty kolor około 2-3 minutki.
Usmażone placuszki posypać cukrem pudrem. smacznego;)