Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe na codzień i od święta!!!
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 74
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 877
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 156
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 74
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 877
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 156
Składniki
Rozpuszczamy w rondelku masło i dodajemy ryż i pokrojoną w kostkę cebule. Smażymy do momentu, aż ziarenka będą przejrzyste. Dodajemy wino i redukujemy.Na osobnej patelni smażymy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, pieczarki i papryczki. Dodajemy do gotującego się ryżu - mieszamy. Gdy wino odparuje wlewamy bulion - gotujemy pod przykryciem, aż ryż i reszta składników wchłonie cały bulion. Ryż powinien nabrać kremowej konsystencji.