Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe na codzień i od święta!!!
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2132
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2132
Składniki
Rozpuszczamy w rondelku masło i dodajemy ryż i pokrojoną w kostkę cebule. Smażymy do momentu, aż ziarenka będą przejrzyste. Dodajemy wino i redukujemy.Na osobnej patelni smażymy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, pieczarki i papryczki. Dodajemy do gotującego się ryżu - mieszamy. Gdy wino odparuje wlewamy bulion - gotujemy pod przykryciem, aż ryż i reszta składników wchłonie cały bulion. Ryż powinien nabrać kremowej konsystencji.