Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to piękna, kolorowa pora roku. Gdy za oknem zawitała w pełni- pora skorzystać ze smaków jakie nam oferuje. W dzisiejszym wydaniu pomysł na szybkie, smaczne roladki dyniowe.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
Składniki
Dynię należy umyć, oczyścić ze skórki, miąższu oraz pestek. Następnie pokroić na mniejsze części- prostokąciki. Gotować 6-8min w posolonej wodzie. Odcedzić i postawić do wystudzenia
Plasterki boczku lekko posypać pieprzem następnie zawijać w nich pokrojone kawałki dyni. Aby roladka nie rozpadała się można w środek wbić wykałaczkę. Powstałe roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Pomiędzy sypiemy kapary.
Przygotowanie sosu: Czosnek drobno pokroić lub przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem, oliwą, szałwią, niewielką ilością soli i pieprzem. Zalać roladki sosem, piec w piekarniku 6-8min w temepraturze 200 stopni. Po wyciągnięciu polać lekko octem balsamicznym i na koniec posypać parmezanem, roszponką/ rukolą. Smacznego :)