Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjną galaretę przygotowywaną na rosole postanowiłam zastąpić typowo Wielkanocną zupą czyli domowym żurkiem. Efekt na prawdę wspaniały. Przystawka która nie tylko smakuje ale i pięknie prezentuje się na stole.Plastry szynki wypełnione lekko pikantną pastą jajeczną z chrzanem i szczypiorkiem, zatopione w domowej zupie. Gwarantuję zachwycenie i ciekawość gości zwykłymi roladkami w nie codziennej galarecie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Jajka obrać, umyć, pokroić w małą kostkę( Ja używam kratki jarzynowej) Do jajek dodać chrzan i szczypiorek, doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Na każdy plaster szynki kłaść po 2-3 łyżki farszu jajecznego. Zwinąć plastry w rulon, ułożyć na półmisku/talerzu z wgłębieniem. Ja przygotowałam 2 talerze po 4 roladki.