Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjną galaretę przygotowywaną na rosole postanowiłam zastąpić typowo Wielkanocną zupą czyli domowym żurkiem. Efekt na prawdę wspaniały. Przystawka która nie tylko smakuje ale i pięknie prezentuje się na stole.Plastry szynki wypełnione lekko pikantną pastą jajeczną z chrzanem i szczypiorkiem, zatopione w domowej zupie. Gwarantuję zachwycenie i ciekawość gości zwykłymi roladkami w nie codziennej galarecie.
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 633
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 94
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 29
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 69
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 76
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 633
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 94
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 29
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 69
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 76
Składniki
Jajka obrać, umyć, pokroić w małą kostkę( Ja używam kratki jarzynowej) Do jajek dodać chrzan i szczypiorek, doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Na każdy plaster szynki kłaść po 2-3 łyżki farszu jajecznego. Zwinąć plastry w rulon, ułożyć na półmisku/talerzu z wgłębieniem. Ja przygotowałam 2 talerze po 4 roladki.