Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjną galaretę przygotowywaną na rosole postanowiłam zastąpić typowo Wielkanocną zupą czyli domowym żurkiem. Efekt na prawdę wspaniały. Przystawka która nie tylko smakuje ale i pięknie prezentuje się na stole.Plastry szynki wypełnione lekko pikantną pastą jajeczną z chrzanem i szczypiorkiem, zatopione w domowej zupie. Gwarantuję zachwycenie i ciekawość gości zwykłymi roladkami w nie codziennej galarecie.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5380
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2493
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5380
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2493
Składniki
Jajka obrać, umyć, pokroić w małą kostkę( Ja używam kratki jarzynowej) Do jajek dodać chrzan i szczypiorek, doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Na każdy plaster szynki kłaść po 2-3 łyżki farszu jajecznego. Zwinąć plastry w rulon, ułożyć na półmisku/talerzu z wgłębieniem. Ja przygotowałam 2 talerze po 4 roladki.