Do góry

Przekąski Przepis na:

Rollsy z pieczarkami i serem (ślimaczki z ciasta francuskiego)

Rollsy z pieczarkami i serem (ślimaczki z ciasta francuskiego)

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 2526

Dodano:

Odsłon: 8313

Bardzo fajna przekąska nie tylko na spotkania towarzyskie, ale chociażby na ...śniadanie :)

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • bazylia, oregano
  • ok. 15 dkg sera żółtego w plastrach
  • kilka pieczarek (ok. 6 szt.)
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Koncentrat pomidorowy wymieszałam z oliwą z oliwek i posmarowałam nim blat ciasta francuskiego.
    Oprószyłam bazylią i oregano.

    Wyłożyłam plastry sera tak, by przykryły całe ciasto.

    Na ser żółty wyłożyłam pokrojone i podduszone wcześniej pieczarki.

    Całość zwinęłam w rulon i nożem kroiłam ok. 2 cm krążki.

  2. Wykładałam krążki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekałam 15-20 minut w 220 stopniach, dotąd aż ciasto zaczęło puchnąć i rumienić się.

    Moje rollsy zniknęły na ciepło, nie zdążyły ostygnąć :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń