Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna przekąska nie tylko na spotkania towarzyskie, ale chociażby na ...śniadanie :)
Koncentrat pomidorowy wymieszałam z oliwą z oliwek i posmarowałam nim blat ciasta francuskiego.
Oprószyłam bazylią i oregano.
Wyłożyłam plastry sera tak, by przykryły całe ciasto.
Na ser żółty wyłożyłam pokrojone i podduszone wcześniej pieczarki.
Całość zwinęłam w rulon i nożem kroiłam ok. 2 cm krążki.
Wykładałam krążki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekałam 15-20 minut w 220 stopniach, dotąd aż ciasto zaczęło puchnąć i rumienić się.
Moje rollsy zniknęły na ciepło, nie zdążyły ostygnąć :)
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4429
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 93
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 152
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 134
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 184
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 172
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4429
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 93
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 152
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 134
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 184
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 172
Składniki
Koncentrat pomidorowy wymieszałam z oliwą z oliwek i posmarowałam nim blat ciasta francuskiego. Oprószyłam bazylią i oregano. Wyłożyłam plastry sera tak, by przykryły całe ciasto. Na ser żółty wyłożyłam pokrojone i podduszone wcześniej pieczarki. Całość zwinęłam w rulon i nożem kroiłam ok. 2 cm krążki.
Wykładałam krążki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekałam 15-20 minut w 220 stopniach, dotąd aż ciasto zaczęło puchnąć i rumienić się. Moje rollsy zniknęły na ciepło, nie zdążyły ostygnąć :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Bób prażony
Przekąski
Chleb do odrywania
Przekąski
Chrupiące chipsy ze skórek bobu
Przekąski
Ciasto francuskie z szynką i serem
Bób prażony
Prażony bób to świetna alternatywa dla popcornu czy chipsów. Nadaje się do ch...
Odsłon: 93
Chleb do odrywania
Pyszny, mięciutki, z chrupiącą skórką aromatyczny chlebek, którym pachnie cał...
Odsłon: 307