Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej
Ser feta otworzyć, odsączyć i pozostawić, by trochę obsechł. Sałatę i kapustę umyć, osuszyć i porwać palcami na małe kawałki. Ogórek pokroić w cienkie plastry, a papryki oczyścić i pokroić na drobne paski. Czerwoną cebulę pokroić w krążki, dodać do reszty i wszystko wymieszać. Oliwki odsączyć na sicie i dodać do sałatki (ilość wg uznania; ja dodaję też 3-4 łyżki zalewy od oliwek). Pomidory pokroić w ósemki i dodać do całości. Przygotować sos wg proporcji: na 1 łyżkę soku z cytryny przypadają 2 łyżki oliwy + 1 drobno posiekany ząbek czosnku + zioła do smaku. Ilość sosu zależy od upodobania oraz wielkości porcji. Sałatkę doprawiamy sosem oraz ziołami wg gustu (ja preferuję tymianek). Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę ser feta. Smacznego!
Pyszna, świeża i zdrowa sałatka. Można podawać ją z pieczywem czosnkowym lub...
Odsłon: 38219
To w zasadzie sałatka do zamknięcia w słoiku na zimę, ale wyśmienicie smakuje...
Odsłon: 11583
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 67
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 42
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 37
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 361
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 67
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 42
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 37
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 361
Składniki
Ser feta otworzyć, odsączyć i pozostawić, by trochę obsechł. Sałatę i kapustę umyć, osuszyć i porwać palcami na małe kawałki. Ogórek pokroić w cienkie plastry, a papryki oczyścić i pokroić na drobne paski. Czerwoną cebulę pokroić w krążki, dodać do reszty i wszystko wymieszać. Oliwki odsączyć na sicie i dodać do sałatki (ilość wg uznania; ja dodaję też 3-4 łyżki zalewy od oliwek). Pomidory pokroić w ósemki i dodać do całości. Przygotować sos wg proporcji: na 1 łyżkę soku z cytryny przypadają 2 łyżki oliwy + 1 drobno posiekany ząbek czosnku + zioła do smaku. Ilość sosu zależy od upodobania oraz wielkości porcji. Sałatkę doprawiamy sosem oraz ziołami wg gustu (ja preferuję tymianek). Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę ser feta. Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 110
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 139