Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 143

Dodano:

Odsłon: 27060

Prosta łatwa i szybka sałatka, która wszystkim smakuje. Bo kto nie lubi pieczarek?

Składniki

  • pieczarki ze słoika krojone, 430 g
  • groszek zielony, 1 puszka
  • Jaja, 5 szt.
  • Ser żółty tarty, 150 g
  • ogórki kiszone, 2-3 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • majonez, kilka łyżek
  • sól, pieprz, do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka pieczarkowa

Przygotowanie

  1. Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić. Cebulę obrać, pokroić nasolić, odstawić. Pieczarki i groszek dokładnie odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić. Połączyć składniki, dodając majonez, sól i pieprz. (Można też dodać siekaną zieloną pietruszkę lub szczypiorek, jak kto lubi) Odstawić do lodówki, żeby się "przegryzła".

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń