Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka pieczarkowo-serowa

Sałatka pieczarkowo-serowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 212

Dodano:

Odsłon: 15727

Sałatka doskonale nadaje się na elegancką imprezę, grilla lub na śniadanie.

Składniki

  • pieczarki, 60 dag
  • ser żółty typu gouda, 40 dag
  • jajka, 4 sztuki
  • kukurydza konserwowa, 1 puszka
  • majonez, 400 ml
  • zioła do sałatek, 4 szczypty
  • sól, pieprz
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka pieczarkowo-serowa

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać, zalać wodą, ugotować i pokroić w kostkę.

  2. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kotkę.

  3. Ser żółty pokroić w kostkę.

  4. Wszystkie składniki wymieszać - pieczarki, ser, jajka i odsączoną kukurydzę.

  5. Na koniec doprawić ziołami do sałatek (ja używam firmy Kamis), solą, pieprzem i wymieszać z majonezem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń