Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka przygotowana ze szparagów, wędzonego schabu, pieczarek, rzodkiewek, jajek oraz sałaty jest potrawą wykwintną, której nie powinno zabraknąć na wiosennym stole.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4235
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 519
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 907
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3817
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4235
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 519
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 907
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3817
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Składniki
Szparagi umyć i obrać (odciąć stwardniałe końcówki), pokroić na kawałki. Następnie wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 12-15 minutek, po czym dokładnie osączyć.
Schab pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i opłukać razem z rzodkiewkami, pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki skropić sokiem z cytryny.
Sałatę oczyścić i umyć , porwać na niewielkie kawałki (zostawić kilka do dekoracji). Natkę pietruszki opłukać, oderwać listki od łodyżek. Jajka obrać ze skorupek i pokroić na plasterki.
Przygotować sos winegret: ocet doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, po czym cienkim strumieniem wlewać olej nie przerywając mieszania.
Składniki sałatki wymieszać z sosem, przełożyć do miseczek i udekorować liśćmi sałaty, plasterkami jajek oraz listkami natki pietruszki:) .. ~ RADA ~ ... ---> Kupując szparagi należy wybierać warzywa z główkami całkowicie zamkniętymi i sztywnymi, o łodygach bez uszkodzeń, lśniących i jędrnych:) SMACZNEGO!!!:*