Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka przygotowana ze szparagów, wędzonego schabu, pieczarek, rzodkiewek, jajek oraz sałaty jest potrawą wykwintną, której nie powinno zabraknąć na wiosennym stole.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9993
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9022
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6392
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9993
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9022
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6392
Składniki
Szparagi umyć i obrać (odciąć stwardniałe końcówki), pokroić na kawałki. Następnie wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 12-15 minutek, po czym dokładnie osączyć.
Schab pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i opłukać razem z rzodkiewkami, pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki skropić sokiem z cytryny.
Sałatę oczyścić i umyć , porwać na niewielkie kawałki (zostawić kilka do dekoracji). Natkę pietruszki opłukać, oderwać listki od łodyżek. Jajka obrać ze skorupek i pokroić na plasterki.
Przygotować sos winegret: ocet doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, po czym cienkim strumieniem wlewać olej nie przerywając mieszania.
Składniki sałatki wymieszać z sosem, przełożyć do miseczek i udekorować liśćmi sałaty, plasterkami jajek oraz listkami natki pietruszki:) .. ~ RADA ~ ... ---> Kupując szparagi należy wybierać warzywa z główkami całkowicie zamkniętymi i sztywnymi, o łodygach bez uszkodzeń, lśniących i jędrnych:) SMACZNEGO!!!:*