Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 49
Dodano: 14.05.2011
Odsłon: 670
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Szparagi przyciąć na końcach i obrać w dolnej części, a potem pokroić na około 3 cm odcinki. Wierzchołki odłożyć.
W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Wrzucać szpinak na wrzątek i gotować około 6-8 min, po 5 min dodać wierzchołki. Ugotowane odcedzić na sitko i pozostawić do ostygnięcia.
Awokado obrać, przepołowić i delikatnie wyciągnąć pestkę. Miąższ pokroić w drobną kostkę, włożyć do miski i pokropić sokiem z cytryny.Pomidor sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pestki usunąć, a miąższ pokroić w drobną kostkę. Dymkę oczyścić, opłukać i pokroić w talarki. Wszystkie warzywa dodać do awokado.
Zrobić dressing. Wymieszać ze sobą ocet z białego wina, ostrą paprykę z olejem sojowym, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę polać 2 łyżkami dressingu, wymieszać i odstawić na krótko. Homarce nakładać na talerze razem ze sałatką, polane resztą dressingu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)