Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ananasy, pomarańcze i rodzynki polane wyśmienitym sosem owocowym to przepyszna przekąska dla całej rodziny:)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Składniki
Ananasy wyjąć z puszki, dokładnie osączyć, pokroić na kawałki. Pomarańcze obrać i pokroić nad dużym talerzem, żeby zebrać wyciekający sok.
Rodzynki sparzyć. Gdy wystygną i obciekną, wymieszać z owocami.
Sok z pomarańczy połączyć z sokiem ananasowym, cytrynowym oraz olejem, a następnie dodać miód. Ukręcić razem wszystkie składniki, po czym przyprawić solą i imbirem. Gotowym sosem delikatnie skropić owoce.