Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ananasy, pomarańcze i rodzynki polane wyśmienitym sosem owocowym to przepyszna przekąska dla całej rodziny:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3844
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 780
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3844
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 780
Składniki
Ananasy wyjąć z puszki, dokładnie osączyć, pokroić na kawałki. Pomarańcze obrać i pokroić nad dużym talerzem, żeby zebrać wyciekający sok.
Rodzynki sparzyć. Gdy wystygną i obciekną, wymieszać z owocami.
Sok z pomarańczy połączyć z sokiem ananasowym, cytrynowym oraz olejem, a następnie dodać miód. Ukręcić razem wszystkie składniki, po czym przyprawić solą i imbirem. Gotowym sosem delikatnie skropić owoce.